Прескачане до съдържание.

CEBDER

Секции
Персонални средства
Вие сте тук: Начална страница » Обновени колекционни депа » Обновени колекционни депа
Вход


 

Обновени колекционни депа

Document Actions

По Работен пакет 5 беше обновена ифраструктурата за съхраняване на научните колекции в четири звена на консорциума:

 • Хербариум и Учебни сбирки по ботаника, БФ,СУ (фотогалерия)

  По проект CEBDER депата на хербариума и учебните сбирки в Катедра по ботаника бяха обновени със стелажна система за архивиране и съхраняване на сбирките. Това дава възможност, обновените депа да съхраняват над 106 000 образци от висши растения. Директор на Хербариума: доц. д-р Майя П. Стойнева (M.Stoyneva) Куратор на хербариума: специалист биолог Асен Асенов (A.Asenov)

 • Хербариум на Аграрен университет – Пловдив (фотогалерия)

  Хербариумът съхранява над 150 000 образци, обхващащи почти цялото растително разнообразие на България. По проект CEBDER депата на хербариума са обновени със стелажна система за архивиране и съхраняване на сбирките. Повече информация за хербариума може да откриете на неговия официален сайт. Лице за контакти: Кирил Стоянов (K. Stoyanov)

 • Депо за съхраняване на научни колекции, Институт по зоология - БАН (фотогалерия)

  Депото има ранг на самостоятелна лаборатория "Научни колекции", в рамките на Института по зоология. По проект CEBDER депото е оборудвано с архивна система за съхраняване на ентомологични сбирки от сухи тотални препарати на насекоми, с капацитет 4200 бр. ентомологични кутии. Архивната система ще съхранява цялата ентомологична сбирка на Института по зоология, която включва материали от разредите Odonata, Hemiptera, Coleoptera, Hymenoptera, Lepidoptera и Diptera. Общият брой на препаратите е около 243 830, от които 1229 са екземпляри от типови серии и 65 първични типа. Отговорник на лабораторията: д-р Тошко Любомиров (T.Ljubomirov)

 • Депо за съхраняване на зоологична колекция, Национален природонаучен музей - БАН (фотогалерия)

  В рамките на проект CEBDER депото е оборудвано с архивна система за съхраняване на колекционните сбирки от сухи тотални препарати на насекоми, както и мократа колекция от риби, земноводни и влечуги на Националния природонаучен музей. Отговорник на лабораторията: д-р Стоян Бешков(S.Beshkov)

Създаден от gpv
Последна промяна 2010-06-18 18:39
« Август 2020 »
Не По Вт Ср Че Пе Съ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
 

Powered by Plone

Този сайт спазва следните стандарти: